Brownies zijn altijd een feestje! Heerlijk tussendoor, maar ook als dessert warm uit de oven, met vanille-ijs en een dotje slagroom. Dit basisrecept voor brownies is knapperig van buiten, smeuïg van binnen en met een intense chocoladesmaak.

Benodigdheden:

  • 200 gr. pure chocolade (78%)
  • 200 gr. roomboter
  • 300 gr. kristalsuiker
  • 6 eieren
  • 100 gr gezeefde bloem
  • 1 tl vanille-extract
  • taartvorm van circa 20 cm doorsnede (of een brownie bakvorm)
  • kaneelsuiker

    Bereiding

    1. Leg bakpapier in de taart/brownievorm
    2. Verwarm de oven voor op 180 graden
    3. Zet twee pannetjes in elkaar, in de onderste een laagje water en zet het op het vuur. Het pannetje dat erin hangt, mag het water niet raken. Smelt in het bovenste pannetje de chocolade samen met de boter en roer het door elkaar. Haal het van het vuur en laat het iets afkoelen.
    4. Doe het mengsel in een grote kom en roer de suiker erdoor. Laat het heel even staan.
    5. Roer – een voor een! – de eieren erdoor. Zeef dan de bloem erdoor en roer die ook goed door.
    6. Giet het mengsel in de bakvorm en strooi er flink wat kaneelsuiker overheen zodat het geheel bedekt is. 
    7. Plaats de bakvorm circa 45-50 minuten in de oven. Laat het daarna even rusten, de brownie zakt dan nog mooi in. De bovenkant scheurt altijd, maar dat hoort erbij. Autentico! 
    8. Snijd de brownie in stukken van circa 4 x 4 cm. Eet smakelijk!